FASTTRACK Orthopedie voor zorgverstrekkers - alleen voor artsen

Hoe krijg ik op korte termijn mijn patiënt bij de juiste orthopedist?

Geachte collega,

Bovengenoemde vraag is er één die u zich regelmatig stelt. U heeft een patiënt met pijn, een afwijkend onderzoek of u vermoedt iets ernstigs. Hoe krijgt u uw patiënt dan snel op de juiste plaats.
Vaak volgt een verwijzing naar spoed. Dit is meestal niet de beste oplossing. Voor u niet omdat u beperkt invloed hebt door wie uw patiënt wordt gezien. Voor de orthopedist niet omdat de patiënten gezien worden tijdens een raadpleging of operatieprogramma. Voor de patiënt niet omdat deze moet wachten op spoed en veelal niet gezien wordt door de specialist meest bekwaam op het orthopedisch deelgebied van diens klachten.
Uiteraard begrijpen wij dat u een goede oplossing moet bieden aan uw patiënt en deze snel bij ons wilt krijgen zonder dat dit een logistieke operatie wordt die u veel raadplegingstijd kost. De dienst orthopedie en traumatologie hoopt u en uw patiënten hierin een handreiking te doen: de FASTTRACK ORTHOPEDIE.

Wat is het?
De FASTTRACK ORTHOPEDIE biedt u de mogelijkheid uw patiënt aan ons voor te stellen via onze vernieuwde website. Wij nemen dan contact op met de patiënt en garanderen dat een consultatie bij de juiste orthopedist plaats vindt binnen vier werkdagen.

Hoe werkt het?
U vult de gevraagde gegevens in. Dit genereert een email die door ons wordt gescreend waarna uw patiënt een afspraak krijgt bij de juiste specialist binnen vier werkdagen.

Wat zijn de alternatieven?
Voor subacute zorg kunt u ons telefonisch bereiken. Ons secretariaat, bereikbaar op 016-209207 of 016-209274 (van 8:30u-12:30u en van 14:00u-18:00u) verbindt u door met een orthopedist.
Voor acute traumata kunt u te allen tijde naar spoed verwijzen. Ook subacuut aanbod kunt u hiernaar toe blijven verwijzen. De patiënt wordt altijd in eerste instantie door onze spoedartsen gezien, waarna indien nodig overleg met ons wordt gezocht.
Als opleidingsziekenhuis hebben onze arts-assistenten een eigen (gesuperviseerde) raadpleging met een veel kortere wachtlijst dan de specialisten. De arts-assistent ziet uw patiënt en overlegt met een superviserend orthopedist.

Let op!
Met de FASTTRACK ORTHOPEDIE bieden we u de mogelijkheid om zonder moeite uw patiënt snel tot bij de juiste orthopedist te laten komen. Om deze service te doen slagen is het van groot belang dat u kritisch bent in uw indicaties. Bij een overaanbod chronische of niet urgent pathologie kunnen wij een consultatie binnen vier werkdagen niet garanderen. Wij zullen de aanvragen derhalve kritisch beoordelen. Wij vertrouwen echter op uw begrip en hopen met de FASTTRACK ORTHOPEDIE een bevredigende oplossing te bieden voor subacute orthopedische zorg voor u en uw patiënten.

FASTTRACK Orthopedie voor zorgverstrekkers

    Geslacht patiënt