FASTTRACK Sportraadpleging voor zorgverstrekkers - alleen voor sportartsen, huisartsen of kinesitherapeuten

Hoe krijg ik op korte termijn mijn patiënt met een sport gerelateerd letsel bij de juiste specialist?

Geachte collega,

Bovengenoemde vraag is er één die u zich regelmatig stelt. U heeft een patiënt die tijdens het sporten een acuut letsel heeft opgelopen waarvoor u graag snel een opinie van een specialist had gekregen. Vaak volgt een verwijzing naar spoed. Dit is meestal niet de beste oplossing en leidt vaak tot uitstel van de correcte diagnostiek en behandeling. Uiteraard begrijpen wij dat u een goede oplossing moet bieden aan uw patiënt en deze snel bij ons wilt krijgen zonder dat dit een logistieke operatie wordt die u veel raadplegingstijd kost. De dienst orthopedie en fysische geneeskunde van het Heilig Hart ziekenhuis te Leuven heeft hiervoor de FASTTRACK SPORTRAADPLEGING in het leven geroepen.

Wat is het?
De FASTTRACK SPORTRAADPLEGING is er om de sportende patiënt snel te kunnen verder helpen in een multidisciplinair team van orthopedisten en fysisch geneesheren met een snelle toegang tot de juiste beeldvorming.
De FASTTRACK SPORTRAADPLEGING biedt u de mogelijkheid uw sporter met zijn probleem aan ons voor te stellen via onze vernieuwde website. Wij nemen dan contact op met de patiënt en garanderen in functie van de ernst van de pathologie dat uw patiënt op korte termijn bij de juiste orthopedist of fysisch geneesheer terecht komt.

Hoe werkt het?
U vult de gevraagde gegevens in. Dit genereert een e-mail die door ons wordt gescreend waarna uw patiënt een afspraak krijgt bij de juiste specialist.
Dit werkt alleen wanneer dit wordt ingevuld door een sportarts, huisarts of kinesitherapeut.
Patiënten die op eigen initiatief deze fasttrack invullen zullen geen urgente raadpleging krijgen.

Wat zijn de alternatieven?
Voor subacute zorg kunt u ons telefonisch bereiken. Het secretariaat orthopedie is bereikbaar op 016-209207 of 016-209274 (van 8:30u-12:30u en van 14:00u-18:00u). Het secretariaat fysische geneeskunde is bereikbaar op 016/209240 (van 8:30u-12:30u en van 14:00u-18:00u)
Voor chronische sportletsels is uw patiënt uiteraard ook welkom op onze multidisciplinaire raadpleging maar hiervoor volgt u best de conventionele weg en kan u via het secretariaat orthopedie of fysische geneeskunde een raadpleging boeken bij de gewenste specialist.
Voor acute traumata waarvoor u urgente spoedeisende hulp of immobilisatie door middel van gips denkt nodig te hebben, kunt u te allen tijde naar de dienst spoedgevallen van het Heilig Hart ziekenhuis te Leuven verwijzen. De patiënt wordt altijd in eerste instantie door onze spoedartsen gezien, waarna indien nodig overleg met ons wordt gepleegd.

Let op!
Met de FASTTRACK SPORTRAADPLEGING bieden we u de mogelijkheid om zonder moeite uw patiënt snel tot bij de juiste orthopedist of fysisch geneesheer te laten komen. Om deze service te doen slagen is het van groot belang dat u kritisch bent in uw indicaties. Bij een overaanbod chronische of niet-urgente pathologie kunnen wij een urgente consultatie niet garanderen. Wij zullen de aanvragen dus kritisch beoordelen. Wij vertrouwen echter op uw begrip en hopen met de FASTTRACK SPORTRAADPLEGING een bevredigende oplossing te bieden voor acute en subacute sportpathologie voor u en uw patiënten.

FASTTRACK Sportraadpleging voor zorgverstrekkers

    Geslacht patiënt