Artsen

Dr. J. Dendooven

“Als boorling lag ik in 1987 hier in het Heilig Hart en in 2006 zette ik hier, na het eerste jaar geneeskunde, tijdens mijn verpleegstage mijn eerste stappen in de medische wereld. Het is dan ook een fantastisch gevoel om nu mijn passie, orthopedie/tramatologie, hier verder te kunnen zetten.

Orthopedie komt vermoedelijk van het griekse Orthos (recht) en Paes (kind) wat dan resulteert in letterlijke vertaling : “het rechten van het kind” of breder het “herstellen van het kind”.
Deze vertaling geeft exact weer wat er mij binnen de orthopedie en traumatologie zo aanspreekt; het opnieuw meer functioneel maken van patiënten door middel van specifieke conservatieve therapie of operatief chirurgisch ingrijpen.

Aangezien er de laatste 30 jaar een enorme evolutie qua nieuwe technieken heeft plaatsgevonden binnen de orthopedische heelkunde heb ik gekozen mij te verdiepen in de heupchirurgie, het gewricht dat mij het meeste aansprak en een heel belangrijke schakel vormt in het menselijk lichaam. Het heeft ook een duidelijke invloed op rugproblemen en vice versa.

Uiteraard is het zo dat ik naast heupchirurgie ook nog steeds interesse heb in het volledige locomotorische stelsel en de traumatologie hiervan. Op deze manier blijf ik ook in nauw contact staan met collega’s die gespecialiseerd zijn in andere gewrichten en kan ik elke dag nog bijleren om elke patiënt zo goed mogelijk terug op de been te krijgen.”

Professioneel werkdomein:
Heup

Bijzondere professionele interesse:

  • Heuppathologie en prothesiologie
  • Orthopedische traumatologie