Artsen

Dr. B. Van Hove

Sinds mijn eerste contact met orthopedie was ik gefascineerd. Mensen kunnen verlossen van hun pijn, de oneindige complexiteit van de anatomie, de kundigheid van het opereren, de onophoudelijke verbeteringen in behandelingen en de mogelijkheid tot wetenschappelijk onderzoek zijn maar enkele voorbeelden van mijn interesse voor dit vak. 

Ik ben een grote fan van bergsport, en vind hierin vele gelijkenissen met de behandeling van complexe problemen in de orthopedie en handchirurgie. Op het eerste gezicht kan het een onoverwinbaar obstakel lijken, maar door de combinatie van teamwerk, kennis, ervaring, voorbereiding, vaardigheid, het juiste materiaal, en veel doorzettingsvermogen kan er heel veel bereikt worden. 

De hand heeft een essentiële rol in ons dagelijks leven en heeft een complexe werking en zeer uiteenlopende functies. Enerzijds is er het puur mechanische aspect, gaande van zwaar manueel werk, tot fijn en precies werk zoals het halen van een draad door een naald of het bespelen van een instrument. Anderzijds heeft de hand een belangrijke sociale en emotionele rol, zoals bij een begroeting of een streling. De behandeling van handpathologie, zowel complex als simpel vergt een heel team aan actoren. Het geeft mij ontzettend veel voldoening om tezamen met mijn team patiënten te kunnen helpen met hun problemen, zowel via niet-operatieve als operatieve behandeling en hen zo goed en zo snel mogelijk de functies van dit belangrijke orgaan terug te bezorgen.  

Ik heb mij dus ook uitgebreid voorbereid, zowel met mijn opleiding geneeskunde aan de KUL en orthopedie aan de VUB, en nadien met bijkomende opleidingen hand-pols- en microchirurgie in belangrijke centra in Madrid, Santander en Montpellier. Het behalen van mijn Belgisch diploma handchirurgie als eerste van de klas was voor mij het teken dat ik klaar ben om mijn patiënten de best mogelijke behandeling aan te bieden.

Professioneel werkdomein:

  • Europees geaccrediteerd handchirurg (EBHS-FESSH)
  • Hand en pols
  • Elleboog en onderarm
  • Orthopedische traumatologie

Bijzondere professionele interesse:

  • Traumotologie van hand en pols
  • Arthroscopie van hand en pols
  • Microchirurgie
  • Prothesechirurgie
  • Wetenschappelijk onderzoek binnen veld van hand-polschirurgie